Sheffield Society of Architects Visit

In June, we hosted a visit to the Long Barn by the Sheffield Society of Architects (SSA) in collaboration with the Sheffield Design Award (SDA) organisers. The feedback has been fantastic, including some very kind words received in the last SDA newsletter:

SDA Building Visit – The Long Barn!

“SDA have collaborated with the Sheffield Society of Architects to bring you visits to SDA winning and nominated buildings. The first of these took place in June at the Long Barn. 2018 winner of the Conservation Award, The Long Barn by Chiles, Evans and Care is far from your average barn conversion. The project forms part of a wider cohousing vision committed to the restoration and reuse of a model estate farm from the early nineteenth century.

The architect, in designing a home for his own family, has created a sensitive, yet self-assured, intervention into an existing listed structure, and in doing so forges opportunities for family life that can be both inclusive and private through the playful use of different volumes within the historic shell. The attention given to division and connection of space, clever detailing and imaginative materials makes for an altogether masterful composition. The attendees particularly enjoyed hearing first hand how the project came to life.”

The long Barn 6 - kitchen dining
Photo: Matthew Bradshaw
The Long Barn 10 - an ongoing project
Photo: Matthew Bradshaw

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s